Dictatura post-pandemică și amenințarea bolilor prionice
Autor: Adrian Lambru
În cadrul emisiunii „Lumi în coliziune”, moderatorul Radu Golban și invitații săi, Generalul Aurel Rogojan și Profesor Doctor Andreea Arsene, au încercat să răspundă la întrebările: Cât de aproape suntem de un război hibrid? Cu ce ne putem confrunta în contextul apariției bolilor prionice?
Pe fondul pandemiei de coronavirus ce ține deja de mai mult de un an și jumătate, se pune problema unui posibil război hibrid, o criză sanitară globală din perspectiva Securității Naționale și a Marii Resetări Mondiale. Radu Golban este de părere că „în cazul în care ne-am confrunta astazi cu un astfel de război hibrid, atunci dezinformarea și deghizarea instigatorului ar presupune, în primul rând, să nu se spună agentului patogen pe nume.”.
„Ca ipoteză, ce ar însemna dacă agentul patogen nu produce o boală respiratorie, ci este mai degrabă una neurodegenerativă (o boală neurodegenerativă este termenul generic pentru o serie de condiții care, în principal, afectează neuronii creierului uman – n.r.), precum indică mai multe studii despre Corona-virus?” – întreabă Radu Golban. „Nici instigatorii și nici cei vizați de un astfel de război hibrid nu pot spune lucrurilor pe nume și sunt nevoiți să păstreze varianta de lucru a instigatorilor, utilizând termenii agreați”.
Admiterea unui astfel de razboi biologic ar putea produce efecte sociale anarhice, revolte populare sau chiar să declanșeze războaie convenționale.
Întrebat dacă împărtășește un astfel de risc, Generalul Aurel Rogojan a declarat că dezinformarea și deghizarea ar putea reprezenta o „alianță periculoasă” în favoarea puterii. „Nucleul dur acționează programatic, activiștii teoriilor conspirației lucrează după rețete propagandistice standardizate, ei nu se contrazic, nu comit bâlbe în comunicare, se adresează receptorilor afectivi și exploatează promt politizarea comunicării oficiale”.
„Ecranarea informativă poate fi, cu scop de diversiune, pentru a abate atenția de la războiul hibrid și, concomitent, pentru distorsionarea informării corecte și inducerea panicii” – a adăugat Generalul. „Acest aspect al crizei sanitare pare a fi ignorat”.
Pandemia poate duce la dictatură
Cercetătorul german, Dr. Kristian Blickle, de la Federal Reserve Bank, afirmă faptul că Gripa Spaniolă ar fi putut impulsionat național-socialismul. Istoria ne-a demonstrat faptul că naițonal-socialismul a fost un atac la adresa democrațiilor în Europa și a dus la război.
„Marile dezastre umanitare, scăpate de sub control din cauza precarităţii resurselor de gestionare a crizelor generate, pot netezi lejer calea către dictatură.” – susține Generalul Aurel Rogojan. Din perspectiva securităţii naţionale, acesta atrage atenția: „Trebuie conştientizat cât de fragilă este demarcaţia dintre o criză sanitară globală şi dictatură, sub ambele aspecte: dictatura ca mijloc de salvare a omenirii sau, dimpotrivă, criza sanitară folosită ca mijloc de instaurare a dictaturii, dacă una sau alta se va întâmpla”.
Profesorul Radu Golban consideră că „convergența NBIC (Nanotechnology, Biotechnology, Information technology) este un sinonim pentru această <revoluție>”.
“Astfel, arma biologică hibridă ori ucide nealiniații (nevaccinații), ori pune bazele utilizând tehnologia CRISPR (o familie de secvențe de ADN găsite în genomul organismelor procariote, cum ar fi din bacteriile și archaea – n.r.) și nanotehnologia în vaccinare pentru o etapă <inițiatică> spre înfăputirea <lumii noi> (totodata eliminâd după definite national-socialista, categorie <dispensabile> din societate prin vaccinarea fortata)“.
Ce sunt pironi și dacă ar trebui să ne temem de o pandemie a bolilor pironice?
„Bolile prionice sunt prezente de când lumea, de dinainte de existența omului. Acestea sunt caracteristice megafaunei și reprezintă un grup de boli neurodegenerative, doar că sunt fatale și, ceea ce este mai grav, sunt transmisibile” – declară Profesor Doctor Andreea Arsene, mambru al Departamentului de Microbiologie Generală și Farmaceutică, al Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București.
Prezente atât la om, cât și la animal, bolile prionice afectează sistemul nervos. În cazul oamenilor, aceste afecțiuni afectează funcția creierului, influențează calitatea memoriei, determină modificări de personalitate, duc la deprecierea funcției intelectuale (demență) și afectează mișcările motrice care se agravează în timp. Din categoria bolilor prionice ale omului fac parte: boala Creutzfeldt-Jacob, insomnia fatală familială, boala Kuru, sindromul Alpers (la copil) etc.
Amenințarea unei pandemii de boli prionice nu este scoasă din calcul de către specialiști. Asta pentru că în Perioada Paleolitică ar fi existat o pandemie prionică ce ar fi decimat populația globală cu până la 75%. „Rezultatele unor studii efectuate pe creiere mumificate au dus la informația că a existat o pandemie de acest fel la animale, o panzooză. – afirmă Profesor Doctor Andreea Arsene. ”Vorbind totuși de Perioada Paleolitică, când omul trebuia să vâneze pentru a supraviețui, nu a durat mult ca această boală să ajungă în organismul uman prin consumul de carne infectată.”
Adaptarea și supraviețuirea
Evoluția umană a făcut posibilă adaptarea la această boală, iar omul a ajuns să supraviețuiască. Omenirea a câștigat această lupta în urma unei substituții a doi amino-acizi, metionina și valina. În acest fel, corpul uman și-a creat o rezistență naturală la dezvolatrea bolilor prionice.
„Doar cei care au dezoltat această modificare au reușit să supraviețuiască acestei pandemii” – observă Radu Golban.
Potrivit doctorului Andreea Arsene, în zilele noastre, sistemul imunitar al omului tolerează foarte bine, asta pentru că le avem în organism în mod endogen. Sistemul imunitar dezvoltă un mecanism de toleranță auto-imună.
O terapie medicamentoasă pentru aceste afecțiuni nu există. De aceea s-a mers pe imunizarea pasivă prin administrarea de anticorpi specifici. Cercetările în acest sens nu au avut, din nefericire, un rezultat satisfăcător. În unele studii, acești anticorpi s-au dovedit a fi neuro-toxici. O astfel de imuno-terapie ar necesita administrarea pe termen foarte lung, practic având o balanță între beneficii, costuri și riscuri.
O altă soluție ar fi vaccinurile: Grupuri de cercetători dezvoltă vaccinuri cu fragmente de ADN pe bază de plasmide, adică macromolecule de ADN prezente în unele bacterii și în celule eucariote și care se poate replica autonom de cromozomul “gazdei”, dar folosind aparatul replicativ al celulei în care se găsește.
„Plasmidul respectiv trimite la țintă atât proteina, cât și fragmente prionice ce exprimă acea bucățică față de care reacționează sistemul nostru imunitar. O recunoaște ca ne fiind proprie și atunci, în mod normal, ar trebui să producă anti-corpi” – subliniează profesorul.
întreaga emisiune poate fi urmărită aici.
…………………………………………………..
- Klaus Schwab: “Wachstum ist die falsche Kennzahl” | ZEIT ONLINE
- Is the prevalent human prion protein 129M/V mutation a living fossil from a Paleolithic panzootic superprion pandemic? (nih.gov)
- DNA Vaccination Can Break Immunological Tolerance to PrP in Wild-Type Mice and Attenuates Prion Disease after Intracerebral Challenge | Journal of Virology (asm.org) Circumventing Tolerance to the Prion Protein (PrP): Vaccination with PrP-Displaying Retrovirus Particles Induces Humoral Immune Responses against the Native Form of Cellular PrP | Journal of Virology (asm.org)
Emisiunea „Lumi în coliziune”, moderată de Radu Golban, se difuzează în fiecare duminică între orele 11 și 13 pe 96.9Mhz. Înregistrările pot fi urmărite pe canalele de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.