Scrisoare către ambasadorul Germaniei la Bucureşti în cazul Elmar Brok

Domnului Werner Hans Lauk, Ambasador al Republicii Federale Germania la Bucuresti

Domnule Ambasador,

„Va rugam sa gasiți in cele ce urmeaza protestul, opiniile si solicitarile cetatenilor romani, respectiv ale cetatenilor europeni de nationalitate romana care demonstreaza astazi revoltati de politica Germaniei fata de Romania si romani, astfel cum a fost exprimata recent in cel mai dezgustator mod de catre europarlamentarul si liderul CDU, Elmar Brok.

Suntem socati, ingrijorati si inspaimantati de politica tot mai agresiva si aroganta a Guvernului german vizand discriminarea romanilor si privarea de drepturi a Romaniei in UE. Declaratia jignitoare a europarlamentarul german, ElmarBrok, privind amprentarea romanilor, declaratie care nu a fost denuntata de autoritatile germane de o maniera explicita si convingatoare, nu este un punct de vedere personal. Ea este confirmata si concretizata prin masurile Guvernului german privind constituirea de comitete al caror unic scop este acela de a ingradi libera circulatie a romanilor in UE. Ea este, de asemenea, coerenta cu alte atitudini politice ale Germaniei prin care romanii sunt descrisi ca fiind coruptii Europei, insuficient pregatiti pentru integrarea europeana si incapabili de autoguvernare la nivel national.

In aceste demersuri mocneste virusul unei ideologii periculoase care a marcat istoria Germaniei si care opune „rase superioare” unor „rase inferioare”, precum si pe „bogatii” Europei „saracilor” Europei, spre a justifica punerea celor asa zisi inferiori sub conducerea celor superiori si condamnarea la austeritate a celor saraci. Acest virus a contaminat mortal, in istoria recenta, intregul continent.

Amprentarea imigrantilor este o monstruozitate vehiculata de cel de-al doilea si al treilea Reich, cu scopul de a cartografia descendentii genetici ai „rasei superioare”.Este inadmisibil ca Elmar Brok, seful politicii externe din legislativul UE, sa repuna pe tapet aceste vechi si rusinoase proiecte naziste in Uniunea Europeana a anului 2014. Aceasta cu atat mai mult cu cat romanii sunt cetațeni europeni si, pe cale de consecinta, ei nu sunt emigranti nicaieri unde decid sa se stabileasca pe teritoriul UE.

Daca stafia „saraciei” romanilor bantuie mintile germane, atunci natiunea germana ar face bine sa isi aduca aminte ca saracia se adanceste in intreaga Europa ca urmare a austeritatii impuse de la Berlin, ca bunastarea germana s-a realizat nu numai prin „munca pasnica” a cetatenilor germani ci si prin neplata datoriilor germane catre „saracii” a caror „migratie” o condamna acum, precum si prin menținerea fortata a acestora in subdezvoltare industriala si astfel in dependenta fata de importul de marfuri germane. Germania isi permite sa dea lectii de moralitate Romaniei in timp ce are o datorie de 19 miliarde de euro neonorata fata de Romania, uitand, de asemenea, ca reunificarea germana s-a facut si cu bani romanesti.

Declaratia profund sovina a domnului Brok indeamna la incalcarea tratatelor europene instigand la violarea principiului liberei circulatii a persoanelor. De asemenea, amprentarea in masa este o incalcare a drepturilor omului si „nu este compatibila cu demnitatea umana”, asa cum statueaza chiar Curtea Constitutionala a Germaniei. Ea este un alt exemplu de politica germana vizand refuzul recunoasterii statutului Romaniei de membru cu drepturi depline al UE. Alte asemenea exemple sunt: blocarea intrarii Romaniei in spatiul Schengen, mentinerea si aplicarea abuziva a Mecanismului de Verificare in domeniul justitiei (MCV), limitarea excesiva a alocatiilor bugetare europene destinate Romaniei, excluderea romanilor de la obtinerea de pozitii de conducere relevante in UE, exercitarea de presiuni prin intermediul institutiilor europene in domenii care nu tin de competenta UE si nu sunt ordonate de acquis-ul comunitar, s.a.m.d.

In timp ce condamna coruptia romaneasca, Germania a ajuns sa fie principalul exportator de coruptie in Romania. (Oamenii de afaceri germani care ofera mita in Romania nu sunt niciodata urmariti sau pedepsiti in Germania.) In timp ce critica defectiunile statului de drept romanesc, Germania incalca toate tratatele internationale incidente in relatia cu Romania. In timp ce blameaza slabiciunile democratiei romanesti, Germania incearca reabilitarea si relegitimarea nazismului, impunand Romaniei acceptarea efectelor politicii naziste. (Amintim interventiile personale ale Angelei Merkel pentru „retrocedarea”, in conditiile incalcarii tratatelor de pace, a unor proprietati confiscate de la organizatiile naziste active in Transilvania pe perioada celui de al doilea Razboi Mondial, catre succesorii declarati ai acestora, ca si declaratiile prin care diplomatia germana reconfirma efectele Pactului Ribbentrop-Molotov – dezavuat de URSS dar nu si de Germania – sugerand ca aspiratiile unioniste ale unora dintre cetatenii Republicii Moldova ar dauna mai mult decat ar ajuta la integrarea acesteia in UE.) Iata de ce ne intrebam de unde isi trage Germania autoritatea spre a vorbi despre statul de drept si a da lectii de morala in Romania?

Tinand seama de cele de mai sus cerem Germaniei sa dezavueze in termeni fermi pozitia lui Elmar Brok si totodata sa se angajeze ca in viitor va aplica cu buna-credinta tratatele europene in relatia cu Romania. In acest sens, cerem anuntarea imediata a ridicarii obiectiilor germane fața de intrarea Romaniei in spatiul Schengen, precum si retragerea sprijinului fata de toate procedurile de control carora le este supusa Romania si care nu se aplica in mod similar tuturor celorlalte state membre ale UE.

Cerem, de asemenea, ca prin intermediul delegatiei PPE germane la PE, sa fie retras sprijinul politic pentru detinerea funcției de Presedinte al Comisiei de Politica Externa de catre europarlamentarul Elmar Brok.

Cerem domnului ambasador, Werner Hans Lauk, sa inceteze proferarea de critici prin intermediul mass media si formularea de „instructiuni” politice catre autoritatile romane, folosind pentru comunicarea cu acestea a canalelor si procedurilor diplomatice prevazute de tratatele internationale pertinente.

In cazul in care aceste solicitari nu vor fi satisfacute vom cere autoritatilor romane sa ridice problema violarii tratatelor europene de catre Germania in relatiile cu Romania in fata institutiilor europene competente, inclusiv la Curtea Europeana de Justitie.In numele persoanelor care au participat la acest protest:

Radu Golban

Paul Iuriea

NOTĂ Reprezentantii asociatiilor „Organizatia Romana Drepturile Omului” si „Vama-Verde”, Radu Golban si Paul Iuriea, iniţiatorii protestului de luni de la Ambasada Germaniei din Bucureşti, au prezentat Ambasadei scrisoarea de mai sus îndreptată împotriva europarlamentarului Elmar Brok care a cerut amprentarea imigranţilor.

4 raspunsuri
  1. Florin Munteanu
    Florin Munteanu says:

    Ar trebui adus la cunostinta intregii opinii publice internationale toate demersurile ascunse facute de catre Germania impotriva intregii Uniuni Europene ( pare mai degraba al 3-lea Razboi Mondial ) implicit Romaniei.

  2. Müller
    Müller says:

    Stii, germanii nu vor uita niciodata cum v-ati purtat cu sasii si svabii din Romania.175.000 au fost deportati cu acordul Romaniei in URSS. Asa ca ciocul mic!

Comentariile sunt închise.