Inainte de 2007 ni s-a promis lapte si miere de la Uniunea Europeana si am fost dezamagiti. De vina a fost si Bruxelles dar si clasa politica de la Bucuresti, incompetenta, cu buzunarele pline de promisiuni si de banii tai, ai cetateanului. Nimeni nu a fost cinstit cu tine si nici cu mine si nu ne-a zis ca UE are si bune si rele si de ce e important sa fim reprezentati la Bruxelles de oameni buni negociatori, patrioti, profesionisti. Avem nevoie de asemenea oameni. In acest context, eu am hotarat sa nu ma plang ci sa fac un pas inainte.

Cine sunt si ce ma recomanda?

Am un doctorat -pe bune- in economie, un master in studii europene avansate, si pun pasiune zilnic in ceea ce fac. Sunt un roman care s-a dedicat Romaniei si intereselor ei: am spus adevarul chiar si cand era incomod. M-am batut mereu pentru cauza in care am crezut, indiferent de consecinte. Acum sunt gata sa lupt la Bruxelles pentru Romania si romani, si am sase mari prioritati:

Germania trebuie sa isi plateasca datoria fata de Romania

In 2010 am facut dezvaluirea spectaculoasa dar riguros documentata ca Germania are o datorie istorica fata de Romania, de peste 18 miliarde de euro. Cine are datorii la Romania, sa si le plateasca. Daca ar avea acesti bani, Romania nu ar mai avea motive sa se imprumute mai departe, la Fondul Monetar International.

Organizarea Romaniei pe baze sanatoase: modelul elvetian

Romania e de peste 20 de ani intr-o continua tranzitie, care ne-a obosit pe toti. Avem nevoie de un model de tara, de un model national. Cred ca Romania poate deveni o Elvetie a Estului, un factor stabilizator, de democratie, echilibru si prosperitate, atat pentru noi, cat si pentru regiune.

Libertatea romanilor de a fi stapani in tara lor

Ceea ce se intampla cu retrocedarile abuzive catre straini nu e normal. Romanii merita sa fie proprietari, nu chiriasi in tara lor. Politica abuziva prin care sunt restituite sute de proprietati in Transilvania, de care beneficiază, in special, Forumul Democrat al Germanilor din Romania, Biserica Catolica, Biserica Evanghelica si ungurii din Transilvania, genereaza cheltuieli „colosale” pentru buget pentru ca, astfel, statul devine chirias in scoli, spitale si universitatii.

Blocarea erodarii statului si a refeudalizarii tarii

Eu nu mai vreau baroni locali care sa taie si sa spanzure cand vor ei, care comanda deseori partidelor la Bucuresti. Avem nevoie de o regionalizare dupa cele mai bune modele si practici europene, nu de refeudalizarea Romaniei. Avem nevoie de gospodari moderni, de manageri competenti, nu de smecheri cu idei feudale. Nu „mergem inainte ca inainte era mai bine”: nu era!

Atragerea de bani europeni, fara furturi si ineficienta

Romania are un numar mare de miliarde de euro de atras, in fonduri europene, de la Uniunea Europeana. E dreptul nostru, de care unii hoti si incompetenti si-au batut joc. Avem nevoie de proceduri simple si clare ca romanii sa poate atrage banii europeni, si de un control adecvat care sa previna furtul.

Natiunea trebuie sa iasa din pasivitate, nu suntem colonie

Dupa cum bine spunea Petre Tutea, statul roman actual nu apara bogatiile tarii si nu garanteaza munca natiunii. Eu cred ca romanii trebuie sa ridice capul si sa spuna clar si raspicat ca asa nu mai merge: nici la Bucuresti, nici la Bruxelles. Gata cu bataia de joc, gata cu mirajul Uniunii Europene. Meritam sa fim tratati ca parteneri egali in plan european si meritam o clasa politica mai buna, care sa ne reprezinte cu adevarat, la Bucuresti.

Educatie, extrema urgenta: tinerii sunt viitorul, sa le crestem sansele

Votez pentru o politica europeana pentru educatie si in special pentru educatia superioara cu valoare adaugata sporita. Sustin cresterea finantarii educatiei din fonduri publice la un nivel sustenabil, a programelor educationale la nivel european și accesibilitatea acestora pentru studentii romani. Voi trage un semnal de alarma in Parlamentul European cu privire la somajul alarmant in randul tinerilor (aproape 25%, la nivelul Uniunii Europene) si voi promova programe europene pentru creșterea sanselor absolventilor de a gasi un loc de munca pe masura competentelor si a pregatirii lor academice. Ma alatur campaniei „Vote for Education”, initiata de Alianța Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) si de Organizatia Europeana a Studentilor (ESU) si le voi sprijini demersurile la Bruxelles.

PS.
Daca vi se pare ca acum sunteti reprezentati extraordinar de europarlamentarii romani, ignorati-ma. Daca nu, promovati-ma, nu aveti nimic de pierdut, totul de castigat!