Radu Golban a lansat cartea “România, alternative la corsetul UE”. Despre ce scrie economistul

Economistul Radu Golban a lansat, vineri, cartea “România, alternative la corsetul UE”, în cadrul dezbaterii “Supraviețuirea României și integrarea europeană”.

Radu Golban a lansat cartea “România, alternative la corsetul UE”. Despre ce scrie economistul

La eveniment a participat ca invitat de onoare vice-preşedintele Partidului Popular Elvețian (SVP), Luzi Stamm. Dezbaterea a fost moderată de Adrian Severin, fost ministru de Externe, care a ținut să sublinieze că “nu avem de-a face cu o criză economică mondială, ci cu o Uniune Europeană în criză politică”. Acestora li s-au alăturat:

Dr. Octavian Jora, Academia de Studii Economice, redactor-șef al revistei “Economistul”;
Prof. Ion Sasu, președintele Partidului Dreptății Sociale;
Prof. Dr. Ilie Șerbănescu, analist, fost ministru al Reformei;
Corneliu Vlad, publicist și membru al Uniunii Scriitorilor.
Cartea autorului Dr. Radu Golban – “România, alternative la corsetul UE” – prefațată de Corneliu Vlad – tratează “capitularea necondiționată a României în fața valorilor și instituțiilor occidentale precum și ignorarea relațiilor internaționale cu restul actorilor de pe plan mondial. Această politică dusă de România după aderarea NATO și UE este pusă sub semnul întrebării în condițiile în care România este tratată – de către aceste alianțe mult admirate în fața cărora ne-am plecat capul – ca un partener de categoria a doua”.

Autorul descrie în lucrarea sa atitudinea umilă a României într-o Europă tot mai puțin unită (tot mai dezbinată) și încearcă totodată să găsească alternative pentru o politică a României care să ajute Uniunea Europeană să își regăsească rolul de model de neînlocuit pe plan internațional.

Articol preluat de pe site-ul DCNews: http://www.dcnews.ro/2013/11/radu-golban-a-lansat-cartea-romania-alternative-la-corsetul-ue-despre-ce-scrie-economistul/