Butoiul cu pulbere al Europei

„Guvernarea USL pare a fi inspirată de romanele lui Sadoveanu despre locuri în care nu se întâmplă nimic. … Ar putea fi însă o guvernare „provincială” în sensul de guvernare preocupată de revitalizarea economică şi culturală a României profunde, dedicată interesului naţional şi refractară la cerinţele centrului imperial al GEUrmaniei.”

Va recomand articolul lui Mircea Platon publicat in Cotidianu si va invit la discutie. Revin cu o intrebarea: Ce avem de facut?

Sursa: http://www.cotidianul.ro/butoiul-cu-pulbere-al-europei-214279/

6 raspunsuri
 1. Robert Orzan
  Robert Orzan says:

  Văd că mi-aţi şters toate replicile mele defavorabile dvs. Vă felicit! Sunteţi un sinucigaş supravieţuitor stimabile, un cetăţean german autoexilat în Elveţia, persona non-grata a Germaniei. Universităţile române încep să vă dea afară iar dvs. încercaţi din răsputeri să vă faceţi reclamă pe seama poporului român, ţară în care dvs. nu locuiţi, asmuţind poporul român împotriva Germaniei şi U.E. Probabil doriţi revenirea noastră la ţările comuniste gen. Mama Russia, China, Coreea de Nord, Vietnam sau Cuba.

 2. Robert Orzan
  Robert Orzan says:

  ''Economistul Radu Golban, timişoreanul care a ajuns celebru după ce a descoperit că Germania are datorii de 19 miliarde de euro către România, a fost eliminat de la Universitatea de Vest din Timişoara • Golban era profesor asociat de peste 11 ani la UVT • Consiliul Departamentului de Ştiinţe Politice și-a motivat decizia excluderii lui Golban invocând „articolele critice la adresa Germaniei” • Profesorii universitari au afirmat, în şedinţe interne, că acţionează la intervenţia consulului Germaniei la Timişoara

  Departamentul de Ştiinţe Politice „nu doreşte colaborarea cu această persoană, pentru articolele scrise în presă împotriva Germaniei”. Nu este o formulare exprimată în şoaptă pe coridoarele Universităţii de Vest din Timişoara (UVT), ci una care va rămâne în arhivele UVT, iar mai precis, în procesul-verbal al şedintei de consiliu a departamentului, din octombrie anul trecut. Persoana este Radu Golban, cunoscut pentru articolele şi lucrările în care se exprimă critic la adresa politicilor Germaniei şi în care demonstrează cum urmaşii Republicii de la Weimar subordonează economiile naţionale ale ţărilor din UE propriilor interese, prin strategii geopolitice formulate şi urmate cu „rigurozitate germană” vreme de mai bine de un secol.

  Radu Golban a susţinut cursurile la disciplina „Economie mondială, Politicile UE, Negocieri şi conflicte”, în cadrul departamentului Relaţii internaţionale şi studii europene, linia de predare în limba germană. Golban a ţinut cursuri între 2001 şi 2002 la Şcoala de Înalte Studii Europene Comparative, iar apoi, din 2010, la specializarea Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara. Profesorul Golban a venit la UVT la începerea anului universitar, pregătit să-şi reia cursurile. A avut un şoc atunci când i s-a comunicat că nu va mai preda şi a avut un şoc şi mai mare când a aflat motivul: activitatea sa publicistică, care i-ar fi deranjat pe diplomaţii germani. Potrivit declaraţiilor din culise ale lui Vasile Docea, directorul Bibliotecii Universitare, dar şi ale lui Alexandru Jădăneanţ, şeful de departament de la specializarea Ştiinţe Politice, pentru „eliminarea din schemă” a lui Radu Golban ar fi intervenit chiar Klaus Christian Olasz, consul la Consulatul General al Republicii Federale Germania din Timişoara. Interesant este că decizia UVT a venit la câteva luni după ce Radu Golban a lansat la Timişoara, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Eugen Tudoran” (al cărei director este acelaşi Vasile Docea), ultima sa carte, „Holograma Europa – politica europeană a Germaniei”, în care critică demersurile geopolitice ale celui mai puternic stat european.'' Sursa Ziarul ,,Ziua''.

 3. Robert Orzan
  Robert Orzan says:

  Autobiografie>Radu Eugen Golban<
  Sunt la origine roman, m-am nascut in 1973 la Timisoara, unde mi-am petrecut copilaria. In 1988 am emigrat în Germania, impreuna cu familia. Din 2003 locuiesc in Elvetia. In continuare, citeva repere despre mine:

  Absolvent al Universitatii „Albert-Ludwigs” din Freiburg,Germania, Facultatea de Filozofie, specializarea: Politica stiintifica si drept, promotia 2000.
  Absolvent al Programului de Masterat în Studii Europene Avansate al Institutului European al Universitatii din Basel, Elvetia, promotia 2002.
  Absolvent al programului doctoral al Universitatii de Vest din Timisoara, titlul tezei de doctorat “Uniunea Europeana si monetara si Romania”, conducator stiinţific Grigore Silasi, anul sustinerii 2008
  Absolvent a mai multor cursuri de specializare în domeniul integrarii europene.
  Activitatea de cercetare si predare la Scoala de Inalte Studii Economice Comparative din Timisoara s-a concretizat in doua carti ca prim autor, si peste 20 de lucrari stiintifice publicate in reviste recunoscute.

 4. Mihai Ionescu
  Mihai Ionescu says:

  Si daca a scris impotriva Germaniei, nu are voie? Eu consider ca are dreptate Domnul profesor. Pana in 89 eram catalogati anti-sovioetici si anti-comunisti, dusmani ai poporului care traia in democratia PCR, daca acum spunem ceva impotriva germaniei, suntem anti-eutropeni. Aceeasi Marie see you alta palarie.
  Iar noi, ca o natie de slugi perfecte ce ne aflam, incepem sa huiduim tot ce nu canta in struna mariol nostri stapani! Ne meritam soarta insa!

 5. Robert Orzan
  Robert Orzan says:

  Datorită slugilor noştri Herr Golban trăieşte bine merci din '88 în Germania, ţara pe care o blamează atât de mult, iar mai nou în Elveţia …gustând din plin deliciile capitalismului. De ce nu vine să se stabilească în România la un trai mizer şi să lupte pentru reinstalarea monarhiei în România pentru ca noi să avem un trai mai decent? Ce avem de câştigat din toată această propagandă agresivă? Noi nu ne câştigăm pâinea sau faima din raitinguri sau publicaţii obscure prin manipularea maselor.

 6. Radu Golban
  Radu Golban says:

  Sincer, chiar ma mira ce debitati. De unde scoateti dv. ca sunt persona non grata in Germania? Cand imi vizitez familie regulat in Germania. V-am blocat ptr ca nu aveti un ton civilizat. Stiti dv. eu cu care univ. din tara colaborez? Ma mir cum ajuntei din parlipati din Sighet sa va dati asa usor cu parerea despre lucruri pe care nici nu le-ati studiat si pe care nu le cunoasteti. Am intels ca sunteti filogerman si ca totul se rezuma la Corea. E ok – Am observat ca tembelismul mioritic a ajuns sa-l atace chiar si pe un fost minstru de finante german, Lafonatein cand acela a acuzat Germania de expansionism. Unii sunt nascutii sa fie sluga – si dupa cateva generatii o fac si din convinegere. Ii admir pentru firea lor avertebrata.

Comentariile sunt închise.