Gheorghe Funar contestă vineri în instanţă „lista ilegală de candidaţi” la PE propusă de Vadim Tudor

Liderul PRM Gheorghe Funar a anunţat joi, într-un comunicat de presă, cine ocupă primele 10 locuri pe lista de candidaţi la alegerile europarlamentare din 25 mai, pe care a depus-o miercuri la BEC, şi a precizat că va contesta vineri la Tribunalul Bucureşti „lista ilegală de candidaţi propusă de către persoana fizică Vadim Corneliu Tudor în numele PRM, partid din care acesta a fost exclus”.

„În seara zilei de 26 martie a.c., la ora 22,15, delegaţia Partidului România Mare a depus la Biroul Electoral Central listele cu cei 209.763 susţinători ai candidaţilor pentru alegerile din 25 mai a.c. pentru Parlamentul European.

Preşedintele Biroului Electoral Central a semnat pentru primirea centralizatorului listei de susţinători ai P.R.M. şi a celor 39 de candidaţi ai Partidului România Mare pentru alegerile europarlamentare.

Pe primele 10 locuri din lista de candidaţi ai Partidului România Mare sunt înscrise următoarele persoane: politolog GOLBAN RADU EUGEN, prof.dr.BĂLAN ANGELA MIHAELA, prof.univ.dr. COJA ION, jurist ASAFTEI ION, conf.univ.dr.MILITARU IOANA NELY, economist APOSTOL GHEORGHE MARIUS, ing.ZAMFIR CIPRIAN, ing.SADICI OCTAVIAN, ing.ec.NICOARĂ IOAN -DAN şi prof.dr.BRUDAŞCU DAN.

În cursul zilei de 28 martie a.c., Partidul România Mare va contesta la Tribunalul Bucureşti lista ilegală de candidaţi propusă de către persoana fizică Vadim Corneliu Tudor în numele P.R.M., partid din care acesta a fost exclus la data de 27 iulie 2013 de către Congresul Extraordinar de la Alba Iulia. Numitul Vadim Corneliu Tudor a sfidat prevederile Legii nr.33/2007 şi refuză să respecte hotărârile judecătoreşti definitive şi executorii pronunţate de către instanţă care au stabilit ca el nu mai este preşedinte al Partidului România Mare din 20 iulie 2013. De asemenea, acelaşi personaj nu ţine seama de modificările consemnate în Registrul partidelor politice din zilele de 6 şi 11 martie a.c. din care rezultă că Partidul România Mare este condus de către cei aleşi la Congresul Extraordinar de la Alba Iulia”, se arată într-un comunicat remis joi ZIUAnews.

Reamintim că depunerea candidaturilor pentru alegerile europarlamentare din 25 mai s-a încheiat miercuri, la miezul nopţii, Biroul Electoral Central având timp să decidă asupra admiterii sau respingerii candidaturilor până cel mai târziu în 5 aprilie.

Articolul si poza au fost preluate de pe site-ul ziuanews.ro

1 răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.