KLAUS JOHANIS (prin FGR) a REVENDICAT… JUMATATE DIN CENTRUL SIBIULUI!

Klaus Johannis, prin Forumul germanilor din Romania, este succesorul de drepturi al Grupului etnic german, varianta romaneasca a Partidului nazist! Asa sustine Radu Golban, doctor in economie, cetatean elvetian de origine romana. El spune ca, prin acest argument, s-a deschis calea retrocedarilor catre o organizatie fascista si au fost incalcate tratatele internationale de dupa al Doilea Razboi Mondial.

Prof. dr.ec. Radu Golban,domiciliat in Elvetia a adus in atentia publicului inca de anul trecut posibila datorie de 19 miliarde de euro a Germaniei catre Romania. El a declarat la Realitatea TV ca Romania a reabilitat intr-o instanta(!) o organizatie nazista din vremea celui de-al Doilea Razboi Mondial si anume Grupul Etnic German.

“Grupul etnic german a fost desfiintat prin lege, prin decret regal in anul 1945. Prin sentinta la Sibiu domnul Klaus Johannis in calitate de presedinte a obtinut in instanta ca Forumul Germanilor din Romania este succesorul de drepturi al grupului etnic german si beneficiarii unor drepturi ale Grupului etnic german,de sorginte fascista si prin aceasta „sinapsa” legislativa se vor bucura si Biserica Catolica si Biserica Evanghelica, daca si fostele scoli germane care au fost folosite in ultimii 60 de ani de statul roman au ajuns astazi sa fie revendicate si statul roman sa fie chirias in aceste institutii”, a spus Radu Golban Cum Grupul Etnic German a fost desfiintat in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial,FGR nu ar trebui sa solicite si sa beneficieze de legea retrocedarilor pentru ca nu a fost o victima a nationalizarii comuniste, sustine Golban.“Aceasta organizatie numita Grupul etnic german a fost o organizatie fascista care a actionat cu toata energia alaturi de Hitler si a ajuns in posesia averii bisericesti pe urma unor decizii abuzive a Bisericii catolice si Bisericii luterane”,

Se pare ca pana in prezent Forumul Democrat al Germanilor din Romania,presedinte K.Johanis (un fel de UDMR) nu si-a valorificat inca drepturile succesorale ,fiind absurd ca o instanta sa „dea dreptate” in orasul unde este primar Johanis,la o solicitare a unei organizatii unde tot el este presedinte, Adevarat,Forumul Democrat al Germanilor nu si-a aratat inca interesul pentru cladirile din Sibiu care intrau sub incidenta retrocedarilor. In schimb, Biserica Evanghelica a revendicat zeci de cladiri in centrul istoric al Sibiului , inclusiv sediul muzeului Bruckental.!! Decizia justitiei de a legitima un succesor al Grupului Etnic German poate crea un precedent periculos. Dupa acelasi model, ar putea aparea urmasi ai Garzii de Fier sau ai Ligii Apararii National-Crestine. Pana la aceasta ora, Klaus Johannis nu a putut fi contactat pentru a-si exprima punctul de vedere.

Sursa: infobrasov.net