Klaus Johannis, acuzat de nazism

Klaus Johannis, prin Forumul germanilor din Romania, este succesorul de drepturi al grupului etnic german, varianta romaneasca a Partidului nazist! Asa sustine Radu Golban, doctor in economie, cetatean elvetian de origine romana. El spune ca, prin acest argument, s-a deschis calea retrocedarilor catre o organizatie fascista si au fost incalcate tratatele internationale de dupa al Doilea Razboi Mondial.

Radu Golban a adus in atentia publicului posibila datorie de 19 miliarde de euro a Germaniei catreRomania. El a declarat in emisiunea „Jocuri de Putere” de la Realitatea TV ca Romania a reabilitat oorganizatie nazista din vremea celui de-al Doilea Razboi Mondial si anume Grupul Etnic German.

„Grupul etnic german a fost desfiintat prin lege, prin decret regal in ’45. Prin sentinta la Sibiu domnulKlaus Johannis a obtinut in instanta ca Forumul Germanilor din Romania este succesorul de drepturi al grupului etnic german sunt beneficiarii unor drepturi ale grupului etnic german si prin aceasta sinapsa se bucura si Biserica Catolica si Biserica Evanghelica, daca aceste scoli care au fost folosite in ultimii 60 de ani de statul roman au ajuns astazi sa fie revendicate si statul roman sa fie chirias in aceste institutii”, a spus Radu Golban

Cum Grupul Etnic German a fost desfiintat in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, nu ar trebui sa beneficieze de legea retrocedarilor pentru ca nu a fost o victima a nationalizarii comuniste, sustine Golban.

„Aceasta organizatie numita grupul etnic german a fost o organizatie fascista si a ajuns in posesia averii bisericesti pe urma unor decizii a Bisericii catolice si Bisericii luterane”, a mai spus Radu Golban.

Se pare ca Forumul Democrat al Germanilor din Romania nu si-a valorificat drepturile succesorale.

Forumul Democrat al Germanilor nu si-a aratat niciodata interesul pentru cladirile din Sibiu care intrau sub incidenta retrocedarilor. In schimb, Biserica Evanghelica are zeci de cladiri in centrul istoric al Sibiului inclusiv sediul muzeului Bruckental.

Decizia justitiei de a legitima un succesor al Grupului Etnic German poate crea un precedent periculos. Dupa acelasi model, ar putea aparea urmasi ai Garzii de Fier sau ai Ligii Apararii NationalCrestine. Pana la aceasta ora, Klaus Johannis nu a putut fi contactat pentru a-si exprima punctul de vedere.

Sursa:bzi.ro