„Prin noi înşine” sau sub Troica FMI-Banca Mondială-Comisia Europeană

IMF FMI

ADN-ul României conţine premisele renaşterii, dar trebuie restartat de ingineri de sistem care, din nefericire, sunt exclusiv politicieni. Istoria arată, însă, că atunci când poporul sună mobilizarea generală, România poate găsi resurse să iasă la liman. Altfel cad guverne, se pierd alegeri şi dispar lideri corupţi sau trădători.

În această seară, de la 22.15, nu rata o ediţie JOCURI DE PUTERE despre “mirabila sămânţă” şi bătălia de idei între cei care spun „România fără FMI” şi cei care spun „România doar cu FMI”. Invitaţii lui Rareş Bogdan sunt Marius Opran, de la Bruxelles, unul dintre puţinii români care au făcut bani din fizica atomică, geostrategie şi consultanţă militară, preşedintele celei mai vechi forme asociative a capitalului intern din România, „UGIR 1903”, economistul şi istoricul Radu Golban, de la Zurich, care evaluează riscul ca România să intre în colaps în 2014 pe baza analizei rezultatelor ultimilor negocieri cu FMI, istoricul Adrian Cioroianu, decanul Facultăţii de Istorie a Universităţii Bucureşti care îţi va aduce din istoria modernă faptele bărbaţilor de stat care au reuşit să negocieze în picioare pentru ţara lor şi care îţi prezintă modul în care România primei jumătăţi de secol XX a ştiut să intre în parteneriate inteligente pentru exploatarea bogăţiilor subsolului, dar nu numai. De asemenea, de la NewYork, Mircea Geoană se va alătura discuţiei prin telefon vorbind despre şansa României de a juca inteligent în criza apărută între SUA/Anglia versus Germania/Franţa/Spania în urma apariţiei scandalului celor peste 60 de milioane de interceptări telefonice ilegale.

Ce lipseşte românilor să prindă trenul integrării în civilizaţiile avansate? Lipsa strategiilor pe termen lung sau perpetuarea unei clase politice ce adoptă „cârpeala” şi nu construcţia bazată pe viziune. Cât de actual este sloganul “Prin noi înşine”, pe care românii l-au lansat în secolul trecut fără să-i înţeleagă neapărat funcţiunea ?

Numai la JOCURI DE PUTERE, cu Rareş Bogdan, Marius Opran, Radu Golban şi Adrian Cioroianu, o discuţie inteligentă despre România şi viitorul său.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/prin-noi-insine-sau-sub-troica-fmi-banca-mondiala-comisia-europeana_1309994.html#ixzz2k44Tf0xI
Foto: http://www.cepa.org/