Protest în fața Ambasadei Germaniei

Câteva sute de oameni sunt așteptați să ia parte, luni seara, la un protest organizat în fața Ambasadei Germaniei de la București. Manifestația este inițiată de organizația Vama Verde și îl are ca invitat pe politologul Radu Eugen Golban, care s-a născut în Romania, dar și-a petrecut adolescența în Germania iar ulterior s-a stabilit în Elveția. Protestul este îndreptat în principal împotriva declarațiilor europarlamentarului german Elmar Brok, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, care a afirmat recent că imigranţii care vin în Germania doar pentru ajutoare ar trebui trimişi rapid în ţările de origine. În plus, politicianul cerea amprentarea românilor și bulgarilor care vin la muncă în Germania upă ridicarea restricțiilor.Protestul este programat luni, 13 ianuarie 2014, de la ora 18:00 la ora 21:00, lângă Statuia Aviatorilor, pe strada Cpt. Av. Gheorghe Demetriade nr. 6-8, în fața sediului Ambasadei Germaniei. Până la momentul publicării acestei știri, peste 250 de persoane au confirmat participarea pe Facebook.

“Sa nu ne mai lasam umuiliti de Elmar Brok! Nu suntem cetateni de mana a doua precum ar vrea unii politicieni germani. Mai putina ipocriziei Germaniei nu i-ar strica. Si daca toti romanii ar cere ajutor social in Germania – ar fi DREPTUL LOR!! Eu unul as asigura oricand Berlinul ca nici un roman nu ar cere ajutor social in Germania daca nemtii ne-ar da banii din datoria de cliring astazi echivalenta la aproximativ 19 miliarde de euro. “Traditia obliga” – ieri ecusoanele pentru evrei – azi amprenta pentru romani”, scrie Radu Golban pe pagina sa de Facebook .

Vă prezentăm, în continuare, mesajul organizatorilor, publicat pe pagina de Facebook a evenimentului și transmis presei.

“Dacă oficialii germani se tem de migrarea „sărăciei extreme” în Germania, să ne înapoieze datoria istorică de 19 miliarde de euro!

Cu aceşti bani putem crea un „ Program Naţional Energetic Verde ” cu panouri fotovoltaice, o alternativă uşor de realizat la aşa-zisa „ independenţa energetică ” pe care politicienii ne-o aruncă pe tapet atunci când este vorba despre otrăvitoarele fracturări-hidraulice la gazul de şist sau când vor să scuze Jandarmeria care abuzează criminal la Pungeşti ori la demonstraţiile organizate spontan în Bucureşti şi Provincie!

Libertatea de Exprimare este Garantată de Constituţia României şi de Convenţiile Universale ale Drepturilor Omului! Poporul este Suveran iar politicienii trebuie să fie la dispoziţia cetăţenilor!

Uniunea Europeană NU este un Lagăr de Muncă, domnule Elmar Brok!

Declaraţiile discriminatorii ale politicianului german Elmar Brok, care cere amprentarea românilor pe teritoriul Germaniei, sunt de o gravitate extremă. Nu sunt doar antiromâneşti, ci şi antieuropene. Reflectă o gândire torturată de coşmarurile xenofobe ale nazismului. A nu le sancţiona este echivalent cu a le credita. Brok nu este un oarecare! Este partenerul la guvernare al Angelei Merkel şi Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European. Oficialii germani nu l-au sancţionat. Înalţii funcţionari europeni au ridicat din umeri. Autorităţile române s-au limitat la reacţii. Însă îl putem sancţiona noi, cetăţenii români, ieşind în stradă. Îl putem sancţiona participând luni, 13 ianuarie 2014, ora 18:00 la protestul organizat de Radu Golban şi Paul Iuriea ( Vama Verde ), reprezentanţi ai asociaţiilor „Organizaţia Română Drepturile Omului” şi „Vama-Verde ” în faţa Ambasadei Germaniei. Mesajul pe care îl transmitem este că românii nu tolerează umilinţa de a fi amprentaţi ca nişte candidaţi la munca în lagăre de concentrare la intrarea în Germania.

1 răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.