Radu Golban: “Aş bate palma cu Fiscul american”

“… să mă ajute să aduc acasă banii românilor din oazele fiscale”, susţine economistul Radu Golban, pentru blogul În prima linie.
Acesta a afirmat recent că nu mai doreşte baroni locali care să taie şi să spânzure. Întrebat care este soluţia sa de îndepărtare a acestor personaje, Radu Golban a răspuns: “România ar avea nevoie de un impozit pe avere şi pe un impozit pe cadouri, tocmai pentru a seca corupţia. Fiecare ban obţiunt din alte venituri decât cele impozitate, ar fi impozitat ca un cadou şi ar scumpi costurile de tranzacţie, descurajând corupţia. De asemenea cred ca un impozit forfetar nu pe firme ci pe imobile, care ar impozita fiecare imobil după valoarea sa pe piaţă, reflectând şi banii investiţi ar impozita averile ilicite ale acelor români care au avut banii câştigaţi la negru sau fără sa-si plătească impouitele. Cât la sută din politicienii actuali, dacă ar fi să vă uitaţi la ceasurile pe care le poartă, averile membrilor de familie – paravan, a maşinilor pe care le conduc etc. le-au obţinut din venituri impozitate? Venituri din afaceri cu statul ar terbui sa fie controlate de un corp de control separat, deoarece sunt veniturile politicienilor”.

Ce ar face economistul Golban în situaţia ipotetică, desigur, în care ar devein Ministru de Finanţe? Golban susţine că ar colabora cu Fiscul American. “Aş bate palma cu Fiscul American, să mă ajute să aduc acasă banii românilor din oazele fiscal. Mai degrabă aş împărţi amenzile cu Fiscul American decât să ştiu că există unii români care au bani ascunşi în afara ţării.”

Articol preluat de pe inprimalinie.wordpress.com

2 raspunsuri

Comentariile sunt închise.