Libertatea presei in Romania

Cenzură în mediul universitar?

Radu Golban, profesor asociat la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), catedra de Ştiinte Politice, Filosofie şi Ştiinte ale Comunicării, susține că Universitatea nu i-a prelungit contractul de colaborare din cauza activității sale publicistice. Conform lui Golban, Alexandru Jădăneanț, conducătorul Departamentului de Științe Politice din cadrul Facultății de Știinte Politice, ar fi susținut că UVT „nu dorește colaborarea cu această persoană pentru articolele scrise în presă împotriva Germaniei”, declarație consemnată și în procesul verbal al ședinței de Consiliu al Facultății de Științe Politice din data de 23.10.2012.

Contactat de FreeEx, unul dintre cadrele universitare care au participat la această ședință a confirmat existența acestor afirmații, dar a subliniat că în cadrul respectivei ședințe nu a fost luată nicio decizie în privința prelungirii sau încetării colaborării cu R. Golban. Golban consideră că disputa a apărut după publicarea ultimei sale cărți, „Holograma Europa – politica externă a Germaniei”.

Acest raport a fost redactat în cadrul programului FreeEx al ActiveWatch – Agenția de Monitorizare a Presei. Programul FreeEx își propune să contribuie la protejarea și promovarea dreptului la libera exprimare și a libertății presei.

Extrase din „Raportul FreeEx – Libertatea Presei in Romania 2012” – ActiveWatch (Membra a Retelei Reporteri fara Frontiere), Bucuresti 2013. Intregul raport poate fi citit online la urmatoarea adresa: http://www.scribd.com/doc/151041257/libertatea-presei

 

2 raspunsuri
  1. Jovan Milovanov
    Jovan Milovanov says:

    Cadrele de la aceasta facultate sunt cunoscute ca pro-CDU, pro-Basescu si se invart in jurul publicatiei Timisoara si a Societatii Timisoara dar de la o orientare personala pana la un asemenea abuz e cam mult.

Comentariile sunt închise.